Rafa, Gerard i David’s

Aquests apassionats de les motos, aquest estiu van fer una ruta pel nord d’Itàlia i ens van fer arribar aquesta divertida fotografia.

Les Dolomites,  són una secció dels Alps (Patrimoni Mundial de la Unesco). Estan situades dins les províncies de Belluno, Bolzano-Bozen i Trento, al nord d’Itàlia. Aquesta part dels Alps conté més de quaranta glaceres.

Amb 141.903 hectàrees és un dels paisatges de muntanya més bonics del món, caracteritzats per les parets verticals, penya-segats i una alta densitat de Valls molt estrets, llargs i profunds.

El flux turístic que reben aquestes muntanyes és elevat, ja sigui per a practicar l’esquí o l’escalada. Són destins turístics destacats Auronzo di Cadore, Cortina d’Ampezzo, Arabba, Ortisei i San Martino di Castrozza. També hi ha molts camins i fortificacions de la Primera Guerra Mundial que s’exploten turísticament.

L’etimologia de la paraula Dolomites és derivada del tipus de roca, dolomita, una roca carbonatada responsable dels colors i formes d’aquestes muntanyes.