Informació pràctica

Informació pràctica

Informació pràctica per a la caminada del dia de 13 de maig de 2022 des de Manresa i fins al Monestir de Montserrat

Com ho haig de fer per inscriure’m a la caminada?

Mitjançant l’espai web http://inscripcions.femelcami.cat/ amb el teu nom i cognoms, telèfon mòbil i localitat de residència.

Rebràs un correu de confirmació de la teva inscripció amb un arxiu adjunt, que hauràs d’imprimir i portar el dia de la caminada (molt important), on hi constaran les teves dades, el teu número de participant i informació pràctica de la caminada.

 

S’ha de pagar alguna cosa?

No. La caminada és gratuïta. L’adquisició de la samarreta solidària és el mitjà que tenim per obtenir diners que es lliuraran íntegrament als serveis d’oncologia d’Althaia de Manresa, del Consorci Hospitalari de Vic, del Consorci Sanitari de l’Anoia i de l’Hospital St. Bernabé de Berga.

 

On puc aconseguir una samarreta?

En aquest mateix web pots omplir el formulari, pagar-la i recollir-la el dia de la caminada, o si ho prefereixes rebre-la per missatger a casa. També la pots recollir a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Manresa.

També la pots comprar a les comissaries de Manresa, Igualada, Vic, Solsona i Berga (de 9 a 17h) i a l’hospital Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic, al Consorci Sanitari de l’Anoia i a l’Hospital Sant Bernabé de Berga

També la pots adquirir el mateix dia de la caminada, però no podem garantir que n’hi hagi de totes les talles.

El preu és de 12 euros, diners que es destinen íntegrament als serveis d’Oncologia esmentats.

 

On puc estacionar el meu cotxe el dia de la caminada?

Al Carrefour que hi ha al costat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Hi ha aparcament per a tothom i és al costat del punt de sortida de la caminada.

Aquí teniu un mapa de la ubicació de l’aparcament.

 

A quina hora és la sortida i des d’on se surt?

A les 8.30 h. cal ser al lloc de la sortida per poder entregar les targetes de sortida a tots els participants i donar les indicacions escaients.

La sortida serà a les 9 en punt i se surt del costat mateix de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Ja veureu que hi ha unes carpes i un arc de sortida.

Us demanem molta puntualitat, ja que ens agradaria fer una fotografia de grup minuts abans de la sortida i que hi fóssim tots.

 

Que és la targeta de sortida?

És la targeta de participant que us enviarem amb la inscripció i que haureu de portar impresa o descarregada al mòbil el dia de la caminada. A part del vostre número de participant també hi consten dos telèfons mòbils de l’organització, el perfil de la caminada, els punts d’avituallament i els punts on hi haurà vehicles de suport i, per tant, on es pot abandonar la caminada.

Aquesta targeta s’ha de mostrar a la sortida i a l’arribada a Montserrat i us entregaran un obsequi per haver participat i el bitllet del Cremallera i els FFGC per tornar a Manresa.

 

Quin és el recorregut exacte? Quina distància i desnivell té?

El recorregut total és d’un 24 quilòmetres i aproximadament uns 960 metres de desnivell positiu acumulat i 467 metres de desnivell negatiu acumulat.

El recorregut el trobareu al següent enllaç:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2909080

 

Haig de portar menjar i beure?

Hi ha un total de tres avituallaments al llarg del recorregut i un altre a l’arribada. En els avituallaments hi trobareu begudes, fruita i algunes barretes energètiques.

Es recomana que porteu entrepans o similars per menjar i, tot i que hi haurà begudes als avituallaments, sempre va bé que porteu alguna cosa per beure.

Aproximadament al quilòmetre 10 (urbanització de Castellgalí) hi ha un bar.

 

Quin tipus de roba i calçat haig de portar? Alguna cosa més?

Cal dur roba i calçat adequat per a camins de muntanya. No estreneu el calçat el dia de la caminada per evitar possibles lesions als peus.

Es recomana gorra per protegir-se del sol i crema de protecció solar amb nivell de filtre adequat.

En la mesura del possible tots hauríem de portar la samarreta de “Fem el camí al teu costat” d’aquest any.

Porteu també telèfon mòbil per si us cal contactar amb l’organització i diners si voleu consumir alguna cosa al bar que trobareu pel camí o a Montserrat.

A l’hora de preparar la motxilla, poseu les coses de més pes a la part baixa. Si porteu algun objecte rígid, interposeu roba entre l’objecte i la vostra esquena.

 

Hi ha cotxe escombra?

Sí, però no us farà falta. Estarà situat sempre a darrere de tot del grup.

 

Hi ha serveis mèdics?

Sí, però tampoc us caldran.

 

Puc abandonar en algun punt?

Sí, a la targeta de sortida hi ha el perfil del recorregut i els punts previstos per abandonar. Estan situats aproximadament en el mateix lloc que els avituallaments. Hi ha tres punts previstos.

 

Quanta estona tardaré més o menys a fer el recorregut?

La previsió és que la mitjana sigui d’aproximadament entre 5 i 6 hores.

 

El terreny és molt tècnic?

No. Pràcticament tot el recorregut es fa per pistes forestals i únicament cap al final hi ha un corriol que porta a Santa Cecília.

 

Es poden portar gossos?

Sí. Els heu de portar lligats. Per poder anar amb el Cremallera i els FFGC també han d’anar amb el morrió posat.

 

Si tinc algun problema què puc fer?

A la targeta de participant hi ha dos telèfons de l’organització per si necessiteu quelcom. També hi ha personal de l’organització entre els caminadors, als quals us podeu adreçar pel motiu que calgui.

 

Quins senyals haig de seguir per fer el recorregut?

Els senyals del Camí de Sant Jaume fins que ens desviem per Can Martorell per pujar a Santa Cecília. En aquest punt que ens desviem és on s’ha modificat el traçat inicial per motius de seguretat, ja que evitem haver de passar per la carretera de Monistrol a Montserrat.

En els punts conflictius trobareu o bé gent de l’organització o bé senyals i marques de color taronja i cintes de color blanc del Consell Català de l’Esport.

 

Per baixar de Montserrat quina previsió hi ha?

Tothom podrà baixar pel Cremallera fins a Monistrol de Montserrat i posteriorment agafar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a Manresa.

Per poder agafar el Cremallera de forma gratuïta, haureu de canviar la targeta de participant al control d’arribada i us entregaran el tiquet. Aquest tiquet s’ha de validar quan entreu al cremallera, i el mateix us serveix pels FFGC.

Us recomanem que agafeu el cremallera de les hores i quart, ja que així no us haureu d’esperar després pel tren.

La primera parada dels Ferrocarrils de la Generalitat a Manresa és la de Viladordis. Està a 10 minuts caminant de la Comissaria dels Mossos, és a dir, del punt de sortida de la caminada.

 

Puc començar més d’hora o començar en alguna zona més propera a Montserrat?

Si aneu més d’hora o comenceu en algun punt més endavant heu de saber que potser hi haurà algun avituallament que encara no estarà posat. I cal informar-ho als organitzadors.Si no ho feu, l’organització no es pot fer responsable de vosaltres.

 

Alguna consideració més?

Sí. Per mantenir l’entorn i el medi ambient en òptimes condicions, recolliu sempre totes les vostres deixalles, restes de menjar, etc.

 

i… sobretot, passeu-vos-ho bé! Salut!