Informació pràctica

Informació pràctica

Informació pràctica per a la caminada del dia de 10 de maig de 2024 des de Manresa i fins al Monestir de Montserrat

Mitjançant l’espai web http://inscripcions.femelcami.cat/ amb les teves dades personals.

Aquest any, les inscripcions seran limitades i tindran un petit cost de 3€.

Rebràs un correu de confirmació de la teva inscripció amb un arxiu adjunt, que podràs d’imprimir o bé descarregar el mòbil i l’hauràs de portar el dia de la caminada (molt important), on hi constaran les teves dades, el teu número de participant i informació pràctica de la caminada.

Si, la inscripció.

La inscripció col·laborarà amb la assegurança de responsabilitat civil obligatòria i l’assegurança d’accidents de cada participant.

L’adquisició de la samarreta solidària és el mitjà que tenim per obtenir diners que es lliuraran íntegrament als serveis d’oncologia d’Althaia de Manresa, del Consorci Hospitalari de Vic, del Consorci Sanitari de l’Anoia, l’Hospital St. Bernabé de Berga i a la Fundació de Mossos d’Esquadra.

En aquest mateix web pots omplir el formulari, pagar-la i recollir-la el dia de la caminada, o si ho prefereixes rebre-la per missatger a casa. També la pots recollir a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Manresa.

També la pots comprar a les comissaria de Manresa, Igualada, Berga, Vic i Solsona (de 9 a 17h) i a l’hospital Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic, al Consorci Sanitari de l’Anoia i a l’Hospital Sant Bernabé de Berga

També la pots adquirir el mateix dia de la caminada, però no podem garantir que n’hi hagi de totes les talles.

El preu és de 12 euros, diners que es destinen íntegrament als serveis d’Oncologia esmentats i a la fundació de Mossos d’Esquadra.

Al Carrefour que hi ha al davant de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de i a la zona dels Trullolls Parc. Hi ha aparcament per a tothom i és al a la vora  del punt de sortida de la caminada.

Aquí teniu un mapa de la ubicació dels aparcaments.

Obrir a Google Maps

A les 7:30 h. cal ser al lloc de la sortida per poder verificar les inscripcions de sortida a tots els participants i donar les indicacions escaients.

La sortida serà a les 8:00h en punt i se surt del costat mateix de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Ja veureu que hi ha unes carpes i un arc de sortida.

Us demanem molta puntualitat, ja que ens agradaria fer una fotografia de grup minuts abans de la sortida i que hi fóssim tots.

És la targeta de participant que us enviarem amb la inscripció i que haureu de portar impresa o descarregada al mòbil el dia de la caminada. A part del vostre número de participant també hi consten dos telèfons mòbils de l’organització, el perfil de la caminada, els punts d’avituallament.

Aquesta targeta s’ha de mostrar a la sortida i a l’arribada a Montserrat i us la canviaran gratuïtament pel bitllet del Cremallera i els FFGC per tornar a Manresa.

El recorregut total és d’uns 26 quilòmetres i aproximadament uns 1.065 metres de desnivell positiu acumulat i 642 metres de desnivell negatiu acumulat.

El recorregut el trobareu al següent enllaç:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/manresa-montserrat-fem-cami-al-teu-costat-2022-102607264

Hi ha un total de tres avituallaments al llarg del recorregut i un altre a l’arribada. En els avituallaments hi trobareu begudes, fruita i algunes barretes energètiques.

Es recomana portar menjar i alguna cosa per beure a la motxilla. Us donarem un got per poder beure als avituallaments.

Aproximadament al quilòmetre 10 (urbanització de Castellgalí) hi ha un bar.

Cal dur roba i calçat adequat per a camins de muntanya. No estreneu el calçat el dia de la caminada per evitar possibles lesions als peus.

Es recomana gorra per protegir-se del sol i crema de protecció solar amb nivell de filtre adequat.

En la mesura del possible tots hauríem de portar la samarreta de “Fem el camí al teu costat” d’aquest any.

Porteu també telèfon mòbil per si us cal contactar amb l’organització i diners si voleu consumir alguna cosa al bar que trobareu pel camí o a Montserrat.

A l’hora de preparar la motxilla, poseu les coses de més pes a la part baixa. Si porteu algun objecte rígid, interposeu roba entre l’objecte i la vostra esquena.

Els que utilitzeu bastons per caminar, aneu amb compte amb la resta de participants.

Sí, però només traslladarà a les persones a Manresa en cas de que pateixin algun tipus de lesió o bé s’indisposin durant el recorregut

Sí, tindrem els nostres amics del SEM i TSC fent el camí al nostre costat per si ens cal la seva ajuda.

La previsió és que la mitjana sigui d’aproximadament entre 5 i 6 hores.

No. Pràcticament tot el recorregut es fa per pistes forestals i únicament cap al final hi ha un corriol que porta a Santa Cecília.

Tot i així recomanem fer aquesta caminada a persones acostumades a caminar i amb una condició física adient per realitzar els 26 km.

Sí. Els heu de portar lligats. Per poder anar amb el Cremallera i els FFGC també han d’anar amb el morrió posat.

A la targeta de participant hi ha dos telèfons de l’organització per si necessiteu quelcom. També hi ha personal de l’organització entre els caminadors, als quals us podeu adreçar pel motiu que calgui.

Els senyals del Camí de Sant Jaume fins que ens desviem per Can Martorell per pujar a Santa Cecília. En aquest punt que ens desviem és on s’ha modificat el traçat inicial per motius de seguretat, ja que evitem haver de passar per la carretera de Monistrol a Montserrat.

En els punts conflictius trobareu o bé gent de l’organització o bé senyals i marques i cintes de color blanc del Consell Català de l’Esport.

Tothom podrà baixar amb el Cremallera fins a Monistrol de Montserrat i posteriorment agafar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a Manresa.

Per poder agafar el Cremallera de forma gratuïta, haureu de canviar la targeta de participant al control d’arribada i us entregaran el tiquet. Aquest tiquet s’ha de validar quan entreu al cremallera, i el mateix us serveix pels FFGC.

Us recomanem que agafeu el cremallera de les hores i quart, ja que així no us haureu d’esperar després pel tren.

La primera parada dels Ferrocarrils de la Generalitat a Manresa és la de Viladordis. Està a 10 minuts caminant de la Comissaria dels Mossos, és a dir, del punt de sortida de la caminada.

L’organització no es pot fer responsable de vosaltres en cas que prengueu mal i l’assegurança no us podrà cobrir, si no heu fet el checking a la zona de sortida.

També heu de saber que potser hi haurà algun avituallament que encara no estarà posat.

Sí. Per mantenir l’entorn i el medi ambient en òptimes condicions, recolliu sempre totes les vostres deixalles, restes de menjar, etc.

i… sobretot, passeu-vos-ho bé! Salut!